martes, 15 de mayo de 2018

3.1 TIPO DE CÁMARAS

Hay diferentes tipos de cámaras, actualmente las más utilizadas son: las réflex, las evil, las compactas y los smarphones.
 Réflex: El nombre de réflex viene del hecho de que este tipo de cámaras utilizan un espejo que refleja (réflex). Como principales ventajas la cámara reflex permite el intercambio de objetivos, dispone de un visor que muestra con mucha precisión el resultado definitivo de las fotos, cuenta con más funcionalidades que te permiten ser mucho más creativo y controlar con más exactitud el proceso de tomar una foto. Las cámaras reflex son más manuales que los dos otros tipos de cámaras. El tamaño del sensor es notablemente mayor que en las cámaras evil. Por lo tanto la nitidez y calidad de las fotos es claramente superior. Son las cámaras más profesionales que podemos obtener.

 Evil: (Electronic Viewfinder with INTERCHANGEABLE Lens) Es una cámara, que a diferencia de las reflejo, no tiene cristales reflectores y tiene directamente con el sensor. Ofrecen, también a diferencia de las compactas, permiten controlar la velocidad de obturación, diafragma o ISO, así como la posibilidad de disparar en RAW (máxima calidad) y la utilización de diferentes maneras semi-manuales y manuales. Sus ópticas no son intercambiables, aunque vienen equipadas con un zoom con un buen rango focal y buena luminosidad.

 Compactos: Las cámaras compactas básicas están pensadas para principiantes, niños y, en general, personas que no quieran complicarse la vida y busquen una calidad superior a la de un teléfono móvil. Ligeras y compactas cuentan con un zoom óptico de corto alcance. Es una cámara fotográfica más fácil de controlar que las otras dos, su objetivo no es desmontable a diferencia de las reflex y las evil. Normalmente su funcionalidad está limitada en comparación con las réflex, aunque suelen ser más ligeras y fáciles de transportar, lo que las hace ideales para llevarlas de viaje.

 Smartphone: Ha evolucionado mucho la tecnología de los móviles en los últimos años. Actualmente todo el mundo tiene un smartphone con una cámara integrada y ésta puede llegar a conseguir fotografías de mucha calidad. Por lo tanto para mucha gente la cámara de los teléfonos móviles son la alternativa a las cámaras digitales.

3.2. PARTES DE LA CÁMARA
 El sensor: se ocupa de captar toda la información posible de la escena. El sensor es el panel donde irá a parar toda la luz que recoja el objetivo. Está formado por píxeles sensibles a la luz, y tanto el tamaño del sensor como el número de píxeles que lo forman son importantes para conocer la resolución de las fotografías y su calidad.

 El diafragma: el diafragma se encuentra situado dentro del objetivo, y es un conjunto de aspas que forman el orificio por donde entra la luz, las que se cierran o se abren para dejar entrar más o menos cantidad de luz. Cuanto más pequeño es el orificio más profundidad de campo obtenemos, es decir, enfocamos más partes de la escena y obtenemos más nitidez.

 La pantalla: es la encargada de visualizar el resultado final de la foto. En el caso de las cámaras compactas y las evil, la pantalla también sirve como visor.

 El obturador: controla el tiempo que el sensor esta captan la foto dependen de la luz, si hay mucha tardará menos que si hay poca.

 El visor: es la parte de la cámara que nos permite ver la escena que vamos a fotografiar. Según el tipo de cámara puede ser diferente. Si hablamos de una réflex, el visor es una ventanilla pequeña por la que gracias a una serie de lentes y espejos col • locats estratégicamente podemos ver la escena tal como la captará nuestro sensor a través del objetivo.

 El fotómetro: mide la luz proyectada a través del objetivo para que la cámara pueda calcular la exposición correcto.

 La batería: es la encargada de alimentar la cámara llevarán todo el proceso de creación de la fotografía.

 El disparador: es el encargado de accionar el proceso.

miércoles, 2 de mayo de 2018

3.2. PARTS DE LA CÀMERA


§  El sensor: s'ocupa de captar tota la informació possible de la escena. El sensor és el panell on anirà a parar tota la llum que reculli l'objectiu. Està format per píxels sensibles a la llum, i tant la mida del sensor com el nombre de píxels que el formen són importants per conèixer la resolució de les fotografies i la seva qualitat.
 
§  El diafragma: el diafragma es troba situat dins l'objectiu, i és un conjunt d'aspes que formen l'orifici per on entra la llum, les quals es tanquen o s’obren per deixar entrar més o menys quantitat de llum. Com més petit és l'orifici més profunditat de camp obtenim, és a dir, enfoquem més parts de l'escena i obtenim més nitidesa.

§  La pantalla: és la encarregada de visualitzar el resultat final de la foto. En el cas de les càmeres compactes i les evil, la pantalla també serveix com a visor.

§  L’obturador: controla el temps que el sensor esta captan la foto depenen de la llum, si n’hi ha molta tardarà menys que si n’hi ha poca.

§  El visor: és la part de la càmera que ens permet veure l'escena que anem a fotografiar. Segons el tipus de càmera pot ser diferent. Si parlem d'una rèflex, el visor és una finestreta petita per la qual gràcies a una sèrie de lents i miralls col·locats estratègicament podem veure l'escena tal com la captarà el nostre sensor a través de l'objectiu.
§  El fotòmetre: mesura la llum projectada a través de l'objectiu perquè la càmera pugui calcular l'exposició correcte.

§  La bateria: és l’encarregada de alimentar la càmera duran tot el procés de creació de la fotografia.

§  El disparador: és l’encarregat d’accionar el procés.

3.2.1 OBJECTIUS FOTOGRÀFICS
Els objectius són els encarregats de definir la imatge en el sensor de la nostra càmera i es classifiquen segons la seva longitud focal ja que determinen el tipus d’imatge que produeixen. La longitud focal es la distancia des de l’objectiu fins la imatge enfocada, quan l’objectiu està enfocat al infinit. Un objectiu de longitud focal curta de 28 mil·límetres per exemple, doblarà els raigs de llum que entren en ell, per tal de produir un augment petit i agafar major part de l’escena que esta davant de la càmera. D’altra banda, un objectiu de focal llarga necessita més llum per la seva imatge augmentada, per tant redueix la llum a un angle més petit, amplia els objectes però elimina de la imatge final gran part de l’escena que estava davant de la càmera.
Els diferents tipus d’objectius són:
§  Ull de peix: són objectius amb el major angle de visió, arriben als 180o o més, la seva distància focal està entre els 6 i els 16mm. Aquests objectius normalment distorsionen molt les línies rectes i segueixen la circumferència de la imatge. Només les línies que passen per el centre de la imatge (línies radials) segueixen sent rectes.

§  Gran angular: normalment tenen distancies focals d’entre 18 i 35mm amb angles de visió que van des dels 180o als 63o. Són objectius que produeixen distorsió als límits de la imatge. Ofereixen molt realisme a les fotos ja que ho poden treure quasi tot nítid, és a dir, tenen molta profunditat de camp. Cal tenir en conte que quant més proper estigui l’objecte a la càmera més distorsionat es veurà. Normalment s’utilitzen en espais oberts com la fotografia de paisatges, per la fotografia d’arquitectura o espais interiors.

§  Objectiu normal: dóna un angle de visió molt semblant al ull humà, uns 45o. A part no produeix cap distorsió en les línies. Normalment són de 50mm. Són els més lluminosos poden arribar a una apertura de 1.4f.

§  Teleobjectius o objectius de focal llarga: s’utilitza principalment per apropar la imatge al fotògraf, serveix per fer fotografies a distancia, per exemple la fotografia esportiva. L’angle de visió és bastant reduït, de 30o o menys, amb unes distancies focals que van dels 70mm cap en davant. A diferencia dels angulars, els teleobjectius comprimeixen els plànols mostrant fotografies de vegades poc realistes. S’utilitzen bastant en la fotografia de retrat, ja que una de les grans característiques d’aquestes focals és fer enfocs selectius, és a dir, enfocar al model mostrant el seu rostre nítid a la vegada que obtenim un fons borrós i desenfocat anomenat efecte bokeh, així aconseguim dirigir l’atenció de l’observador on ens interessa. Les focals per retrat estan entre 70 i 135mm, amb distancies focals més llargues haurem d’allunyar-nos més de l’objecte, llavors es destina a la fotografia  de fauna salvatge.

§  Macrofotografia o objectius macro: són objectius preparats per enfocar des de molt a prop. Aquests poden enfocar fins a un centímetre de l’objectiu, aconseguint fotografiar objectes realment petits. Normalment són utilitzats per fotografia de naturalesa.
Em de saber que existeixen focals fixes com variables o zoom. Les fixes només permeten disparar a una distancia focal fixa i normalment donen molt bona qualitat. D’altra banda les focals amb zoom, no tenen la necessitat de canviar d’objectiu però no donen la mateixa qualitat que una focal fixa.